Första tanden :-)

Hade tänkt att skriva igår men det blev inte av. Satt o reta mig på att jag inte enkelt kunde föra över bilder o videor från min samsung galaxy note 2 genom att bara plugga i sladden. Bilderna åker över men inte videorna. Jag måste gå in i telefon o flytta de separat *grr* Ogillar krångel. Lättare med iphonen då.
 
Är mitt i läggadet av Dharma o Tyler nu så jag får strax lägga ifrån mig mitt tangentbord o natta dem. Willow har somnat på filten på golvet så jag ska bära in henne sen men vill få henne att äta lite först.....har blandat en flaska med bara baby semp 2 i den för hon har vaknat på nätterna o vill äta så hon blir väl inte tillräckligt mätt. När jag var till ica maxi så stod jag där o titta. Hon åt ju först Baby Semp 1 och nu har vi blandat hälften hälften för att hon ska hänga med i magen under bytet. 2:an är från 6 månader men vi började när hon var 5 ½. Det finns en 3:a oxå som är från 9 månader. När man sen börjar titta i hyllan så ser man välling o det är ju mer mättande och de är från 6 månader. Varför finns då 3:an? Det är ju en djungel det där. Och väljer man välling från 6 månader så kommer du till nästa problem.....ska du ha havrevälling, risvälling eller majsvälling? Nåja jag köpte en till 2:a och så köpte jag en förpackning med mild havrevälling från 6 månader. Det är ju stor stor skillnad i priset med. Baby semp 1-3 kostar strax under en hundralapp för 6,9 liter färdig dryck. Vällingen ger 5 liter men kostar ca 45 kr. En kartong med 30 liter går på ca 150 spänn. Så går det för hennes mage att få välling sen så går jag ju jättegärna över till det istället :-)
 
 
- - - Matar Willow - - -
Börjar skriva igen 20:45
 
Minns när Dharma o Tyler var lite väl stora för att dricka välling (det var bara en vana för dem) så sa jag till dem att det var slut i affären o de förpackningarna som var kvar i 30 liters kartongen var de ända som var kvar (ja vita lögner får man ta till ibland) :-)
 
Har lagt Willow nu. Håll tummarna att hon sover hela natten nu när hon har lite....hmm är 2:an tjockare och står hon sig längre på den? Ja det visar sig. Imorn är hon hela 6 månader gammal :-) Fick ju sprutor härom dagen så hon har haft feber igår och idag men den börjar nog ge med sig.
 
Igår och idag har Brandon fått jobba hemma för de gör tydligen så nu när det är utvecklingssamtal. Tror de på skolan att dessa ungdomar verkligen jobbar hemma med de uppgifter de får? Särskilt när föräldrarna jobbar? Jag har frågat Bran om han var klar med musikuppgiften och det var han men när jag började kolla så var det en annan han var klar med....blandat ihop de. Så är det ofta. Han har ingen aning om vad som är läxor. Visst han läser på tavlan men sen så går det inte in vad det är han ska göra och jag förstår han. Det är ett papper med text på och han kan inte bena isär vad det är de vill att han ska göra. Nu skulle han göra ett arbeta om musikhistoria från 1950 till 2000 så jag har hjälpt honom en hel del genom att diskutera fram med han och tittat på youtube om vilka band/artister som var stora de olika årtiondena. Han skulle skriva om 2-3 st per årtionde och där har vi hjäpt han att välja dessa men sen har han fått leta information om de och tittat på videos så att han kan se hur utvecklingen gått genom årtiondena. Vi har diskuterat mycket musik o jag tror han sett skillnaderna faktiskt. Inte mycket fritid igår och idag men han kanske får ett bra betyg. Jag hjälpte han med att se uppgiften på ett annat vis för jag vet ju att han blir nedslagen av uppgiften då han inte kan sortera ut vad han ska göra. Så jag tog 6 st papper och vek de i tre delar. Skrev årtiondet på varje. 50-talet på det första osv I varje vikning sa jag sen åt han att skriva om en av de tre artisterna från det årtiondet. Det blev mer konkret för honom så jag ska berätta för hans lärare hur jag tänkt men vill gärna veta hur hans betyg blir i den uppgiften för blir den bra så kan de ju lägga fram resten av uppgifterna på ett mer pedagogiskt sätt för annars blir det liksom inte gjort för han förstår ju inte. De måste ju tänka utifrån autism/adhd....tror inte de alltid gör det.
 
Nä undrar om man ska göra en chino. Nanne är väl hemma om nå timmar eller tidigare. Han är ute o äter med Petter o Mackan (sina barndomskompisar) för han blev 40 :-) Usch...jag ska bli 40 snart *våga vägra bli gammal*
 
Imorn tänkte vi kika på ett hus igen men två kök *hmmm* Nä men kul att kika i alla fall. Sen är det iväg till skolan för samtal om Tyler. Sen skjussa Bran till bussen när han slutar för han ska till sin pappa och hem igen på lördag. Sen.....ja lite påskägg till de andra (Bran får med sig sitt på bussen).
 
På fredag ska Dharma o Tyler till Tommy efter lunch. Lilla Willow ska till farmor o farfar över natten och jag o Nanne ska hinna mysa lite hemma innan det är dags för fest nere på byn. Knytkalas o vi tar med sillen :-) Jag ser verkligen fram emot det :-)
 
 
Åh nu glömde jag.....WILLOW HAR FÅTT SIN FÖRTA TAND *yey* På bilden syns mina nya naglar med :-)
 
 
 
Kram
Lämna kommentar publicerat i Familjeliv, Personligt, Sömn, hus och hem;
Taggar: 6 månader, adhd, autism, brandon, dharma, fest, hus, läggdags, läxor, mjölkersättning, musik, nanne, pedagogisk, påsk, samsung galaxy note 2, sova, sömn, tyler, videor, välling, willow